Your address will show here +12 34 56 78
Virtual Cell Technologie.
Hoe doen we dat precies?

Fortinet & Virtuall Cell

Fortinet Controller Wireless is een bewezen oplossing die garanties kan bieden. Met onze gepatenteerde oplossing benaderen we de hedendaagse Wi-Fi problematiek op unieke wijze. Door het netwerk te laten functioneren als een 4G netwerk – waarin niet de Wi-Fi devices in controle zijn – maar het netwerk zèlf de functie van Verkeersleider vervult.


Hierdoor komen operationele processen in uw Warehouse nooit stil te liggen door problemen met connectiviteit. Hoe Fortinet dit precies doet leest u hieronder.

Virtuele Wi-Fi cell
Netwerk de baas
Airtime Fairness
Eerlijke verdeling
Channel layering
Extra capaciteit
Unieke oplossing
Seamless roaming
Altijd verbonden
100% garantie
Makkelijk uitbreidbaar
Groei mee!
  • Text Hover
Virtualiseren van het netwerk

Door het virtualiseren van het netwerk, zien de Wi-Fi devices nog maar één Access Point, en wordt de constante drang om telkens naar een ander Access Point te roamen, weggenomen. Het Wi-Fi device roamt niet meer; het netwerk zorgt dat, ook wanneer het device in beweging is, steeds het beste Access Point communiceert met het device. Andere Access Points reageren op dat moment niet meer naar dat device. Het verplaatsen van een device van het ene Access Point naar het volgende, noemen we een “hand-off”. Deze hand-off duurt gemiddeld ~3ms, wat niet merkbaar is tijdens een sessie. Doordat een device niet langer zelf roamt, is ook het probleem van “sticky clients” verholpen; een device bepaalt immers niet langer zelf hoe lang deze met een bepaald Access Point verbonden blijft..

Virtuall Cell

Stap 2 Airtime fairness

Na het wegnemen van het probleem van roaming en sticky clients is er nòg een stap nodig om garanties op een Wi-Fi netwerk te kunnen bieden. Naast sticky clients zijn er immers ook dominante clients; clients die het netwerk te lang bezet houden, waardoor verbindingen bijvoorbeeld vertraagd, of zelfs helemaal niet aankomen. Doordat bij Fortinet Controller Wireless het netwerk in controle is, bepaalt het netwerk dan ook als een dirigent of verkeersleider, hoeveel zendtijd elke client krijgt. Indien gemeten ziet dat eruit als een taart die netjes verdeeld is in een aantal punten. In principe krijgt elke client gelijke kansen. Sommige applicaties, die het belangrijkst zijn voor uw primaire proces, verdienen prioriteit en krijgen die ook. Andere applicaties blijven normaal functioneren, maar krijgen een fractie minder zendtijd. Dit in tegenstelling tot traditionele Wi-Fi netwerken, waarbij de combinatie van een dominante client en een zware applicatie, de rest van de clients volledig kan “wegdrukken”.

Bezoek NetSec, ons Networking, Security, Storage & Cloud evenement op 17 september in Fort Voordorp. Verwacht een dagprogramma met korte technologiesessies, plenaire sprekers en foodtrucks. Deelname is gratis!